Συνταγές |
Νόστιμο μαγειρευτό με υπέροχη σάλτσα για να μοιραστούν οικογένεια και φίλοι
Συνταγή για το Σαββατοκύριακο - Χοιρινό ρολό με λαχανικά σοτέ και σάλτσα κρεμμυδιών
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κρέας εξωτερικά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και ροδίζετε το ρολό απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την ντομάτα και το βασιλικό και κατόπιν σβήνετε με το κρασί. Σιγομαγειρεύετε το κρέας 1 ώρα και 20’ μέχρι να μαλακώσει γυρίζοντάς το συχνά μέσα στη σάλτσα του.
Αφαιρείτε το κρέας από τη σάλτσα του και το διατηρείτε ζεστό. Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα του φαγητού σε ένα φλιτζάνι και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ.
Ρίχνετε στο μπλέντερ την υπόλοιπη σάλτσα και λειτουργείτε τη συσκευή για να λιώσουν τα κρεμμύδια.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο μπολ. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπεν μαρί (βάζετε το μπολ δηλαδή μέσα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει).
Κόβετε τα λαχανικά σε ισομεγέθη κομμάτια. Ζεματίζετε για λίγο τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αλλά να μη χάσουν το ζωηρό χρώμα τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες με τη σάλτσα του και το συνοδεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
100'
6
Υλικά
• 1.400 γρ. χοιρινό για ρολό (λιπαρό σχετικά) που ζητάτε απ’ το χασάπη να σας το ετοιμάσει • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 250 ml λευκό ξηρό κρασί • 1 κουταλιά κορν φλάουρ • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο