Συνταγές |ICookGreek

Μαζεύτηκαν πολλά αυγά; Ομελέτα φούρνου με απάκι, πράσα και γραβιέρα

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 10' χαμηλώνοντας τη φωτιά όταν χρειαστεί.
  2. Μόλις μαλακώσουν τα πράσα, τα βγάζετε σε ένα πιάτο και τα φυλάτε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το απάκι, το ροδίζετε και αυτό προσθέτοντας το υπόλοιπο, για 2' -3' και το βγάζετε στο πιάτο με τα πράσα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε να ομοιογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30?25 που έχετε λαδώσει καλά, απλώνετε εναλλάξ λίγο από το μείγμα των πράσων και λίγο από τα τυριά μέχρι να τα βάλετε όλα. Περιχύνετε τα υλικά με το μείγμα των αυγών.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18°C για 45', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα. Την αφήνετε να κρυώσει για 5' και σερβίρετε με πράσινη, φρεσκοκομμένη σαλάτα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
70'
6

Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια πράσα, ξεπλυμένα καλά και ψιλοκομμένα
  • 12 αυγά
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 100 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 250 γρ. απάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι