Vegetarian και ακαταμάχητα - Κεφτεδάκια λαχανικών

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Μαραίνετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
  2. Φτιάχνετε χυλό με την μπίρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά τον προσθέτετε στα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι η μάζα να «στέκεται». Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύετε.
  3. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί, πλάθετε κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καφτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες τριμμένες σε τρίφτη
  • 300 γρ. καρότα τριμμένα σε τρίφτη
  • 200 γρ. σελινόριζα τριμμένη σε τρίφτη
  • 200 γρ. κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη
  • 200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα σε τρίφτη
  • 1 ποτήρι μπίρα
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι