Συνταγές | ICookGreek

Σπιτική πίτα με κοτόπουλο, ανθότυρο και μπλε τυρί

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και μόλις τα κρεμμυδάκια κρυώσουν τα ρίχνετε σε μπολ.
  2. Τους προσθέτετε το κοτόπουλο, το ανθότυρο, το μπλε τυρί, και τα αρωματικά χόρτα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πιπέρι περιχύνετε με το μείγμα. Ανακατεύετε καλά.
  3. Στρώνετε το ένα φύλλο σε μακρόστενο ταψί ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο με ένα πιρούνι κάνετε σχέδια στην επιφάνεια της πίτας Ψήνετε την πίτα 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
70'
6

Υλικά

  • 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • 500 γρ. ψαχνό από βραστό ή ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
  • 100 γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή άλλο) λιωμένα με πιρούνι
  • 3 κουταλιές της σούπας αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος και τσάιβς)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο