Συνταγές |ICookGreek

Ψαροκροκέτες με μπακαλιάρο και καπνιστό σολομό για τέλεια γεύση

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τον μπακαλιάρο 7΄σε νερό και αφαιρείτε τυχόν κόκαλα και πέτσα. Κομματιάζετε τη σάρκα του ψαριού και τη ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τον καπνιστό σολομό, το κρεμμύδι, τις πατάτες, το σκόρδο, τα αυγά, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα και το πλάθετε σε δώδεκα κροκέτες. Τις αφήνετε στο ψυγείο 30΄. Τις πιέζετε για να πλατύνουν. Πασπαλίζετε τις ψαροκροκέτες με αλεύρι, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και μετά τις ξαναπασπαλίζετε με αλεύρι.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες ψαριού από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.
Tip. Οι ψαροκροκέτες φτιάχνονται κάλλιστα και με κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού. Η προσθήκη του καπνισμένου ψαριού κάνει τη γευστική διαφορά

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
45'
0

Υλικά

  • 1 μπακαλιάρος γύρω στα 700γρ.-800 γρ. (καθαρισμένος, χωρίς το κεφάλι)
  • 80 γρ. καπνιστός σολομός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες λιωμένες με πιρούνι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι