Συνταγές | ICookGreek

Γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα - Σπαγγέτι με ντοματίνια, βασιλικό και μπουράτα

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα ντοματίνια σε ταψί και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο ξίδι βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 15' στο γκριλ, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν, να βγάζουν το ζουμί τους και να μαραίνονται.
  2. Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και στραγγίζετε τα ζυμαρικά.
  3. Μεταφέρετε τα σπαγγέτι κατευθείαν στο ταψί με τα ψητά ντοματίνια, προσθέτετε ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε καλά. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο από το νερό του βρασίματος για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
  4. Σερβίρετε αμέσως, μοιράζοντας σε πιάτα τα ζυμαρικά. Από πάνω τοποθετείτε από μία μπουράτα και γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα βασιλικού.
Tip. Αν θέλετε, προσθέτετε και ωμά ντοματίνια κομμένα στη μέση και ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το σερβίριμα του πιάτου

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
20'
2

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. ντοματίνια (κόκκινα ή πολύχρωμα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο (περίπου 3 κ.σ.)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μπάλες μπουράτα (100–125 γρ.)
  • ½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός