Γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα - Σπαγγέτι με ντοματίνια, βασιλικό και μπουράτα

Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τα ντοματίνια σε ταψί και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο ξίδι βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 15' στο γκριλ, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν, να βγάζουν το ζουμί τους και να μαραίνονται.
- Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και στραγγίζετε τα ζυμαρικά.
- Μεταφέρετε τα σπαγγέτι κατευθείαν στο ταψί με τα ψητά ντοματίνια, προσθέτετε ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε καλά. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο από το νερό του βρασίματος για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
- Σερβίρετε αμέσως, μοιράζοντας σε πιάτα τα ζυμαρικά. Από πάνω τοποθετείτε από μία μπουράτα και γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα βασιλικού.
Tip. Αν θέλετε, προσθέτετε και ωμά ντοματίνια κομμένα στη μέση και ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το σερβίριμα του πιάτου
δημοφιλές τώρα: