Παραδοσιακά και vegan - Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε με προσοχή (με τα δάχτυλα ή με ψαλίδι) το μίσχο από κάθε κολοκυθολούλουδο. Φροντίζετε να μη σπάσουν τα πέταλά τους για να μπορείτε να τα γεμίσετε
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το ρύζι να σοταριστούν για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τη μισή τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να βράσει για 10 λεπτά με 1/3 φλιτζανιού νερό. Προς το τέλος προσθέτετε τα μυρωδικά, ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Παίρνετε ένα ένα τα κολοκυθολούλουδα και τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού της γέμισης. Τυλίγετε τις άκρες τους προσεκτικά σαν πουγκί και τοποθετείτε τους γεμιστούς ανθούς σε κατσαρόλα με το υλικό της γέμισης προς τα κάτω.
  4. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την υπόλοιπη ντομάτα και τα 2/3 περίπου από το υπόλοιπο νερό, έτσι ώστε να φτάνει το υγρό μέχρι τη μέση του σκεύους. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό. Σκεπάζετε με ένα πιάτο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30' προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
80'
0

Υλικά

  • 24 κολοκυθολούλουδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2/3 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι