Συνταγές |ICookGreek

Καλοκαιρινό λαδερό - Φασολάκια πλατιά με πατάτες, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τις πατάτες και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
  2. Μετά από 30 λεπτά, προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό ή τον άνηθο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και άλλο 1 φλιτζάνι νερό.
  3. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
50'
4

Υλικά

  • 450 γρ. φασολάκια πλατιά, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. πατάτες μικρές στρογγυλές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρους, περασμένες από τον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • αλάτι όσο θέλετε
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι