Καλοκαιρινό λαδερό - Φασολάκια πλατιά με πατάτες, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά
Εκτέλεση
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τις πατάτες και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
Μετά από 30 λεπτά, προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό ή τον άνηθο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και άλλο 1 φλιτζάνι νερό.
Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
50'
4
Υλικά
450 γρ. φασολάκια πλατιά, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. πατάτες μικρές στρογγυλές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρους, περασμένες από τον τρίφτη