Τρώμε στο τέταρτο - Μακαρονάδα με γαρίδες, λεμόνι και σπαγγέτι ολικής
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες 2' με λίγο αλατοπίπερο. Τις μεταφέρετε σε πιάτο.
Ζεσταίνετε άλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, σοτάρετε για ένα ακόμη λεπτό. Ρίχνετε και τις γαρίδες, ανακατεύετε μια-δυο φορές και περιχύνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτετε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά και πάλι.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη. Ανακατεύετε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.