Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Σπιτικό και δροσερό - Παγωτό κρέμα χωρίς παγωτομηχανή με 4 υλικά

© Unsplash

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν. Ρίχνετε το ζεστό μείγμα στους κρόκους σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 80° C ή μέχρι η κρέμα να καλύπτει την πίσω πλευρά του κουταλιού.
  3. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, και το βάζετε σε λεκάνη με παγάκια (κρύο μπεν μαρί). Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
  4. Μοιράζετε το κρύο μείγμα σε δύο σακούλες τροφίμων. Βάζετε τις σακούλες οριζόντια στην κατάψυξη σε ένα ρηχό ταψί, όπου τις αφήνετε για 12 ώρες τουλάχιστον.
  5. Σπάζετε το περιεχόμενο ή το κόβετε με μαχαίρι και το βάζετε στον κάδο του πολυμίξερ. Χτυπάτε για να αποκτήσει την κρεμώδη υφή του παγωτού και σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ: Συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα | Αρχείο ethnos/EatMe 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Unsplash
30'
4

Υλικά

  • 6 κρόκοι
  • 350 ml γάλα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη