Σπιτικό και δροσερό - Παγωτό κρέμα χωρίς παγωτομηχανή με 4 υλικά

Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν. Ρίχνετε το ζεστό μείγμα στους κρόκους σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 80° C ή μέχρι η κρέμα να καλύπτει την πίσω πλευρά του κουταλιού.
- Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, και το βάζετε σε λεκάνη με παγάκια (κρύο μπεν μαρί). Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
- Μοιράζετε το κρύο μείγμα σε δύο σακούλες τροφίμων. Βάζετε τις σακούλες οριζόντια στην κατάψυξη σε ένα ρηχό ταψί, όπου τις αφήνετε για 12 ώρες τουλάχιστον.
- Σπάζετε το περιεχόμενο ή το κόβετε με μαχαίρι και το βάζετε στον κάδο του πολυμίξερ. Χτυπάτε για να αποκτήσει την κρεμώδη υφή του παγωτού και σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ: Συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα | Αρχείο ethnos/EatMe
δημοφιλές τώρα: