Απόψε έχουμε ψαράκι - Σαρδέλες ψητές με πιπεριές Φλωρίνης
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείφετε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ένα ταψί στρογγυλό που να χωρά όλες τις σαρδέλες σε μία στρώση. Στύβετε το λεμόνι για να πάρετε το χυμό του. Απλώνετε στον πάτο του σκεύους τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ψήνετε για 25'.
Βγάζετε το ταψί και τοποθετείτε από πάνω τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη. Σκορπίζετε τα φετάκια σκόρδου, το μαϊντανό, πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ρίγανη και βάζετε το ταψί ξανά στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό για άλλα 10’ και στη συνέχεια για 5' στο γκρίλ. Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
40'
4
Υλικά
1 κιλό φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε φαρδιές λωρίδες