Οι μπριζόλες αλλιώς - Κοκκινιστές με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

© ICookGreek

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στραγγισμένες από την κατσαρόλα και στη θέση τους ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και εν συνεχεία τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους. 

2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις σχεδόν απορροφηθεί, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα ή τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, το μυρωδικό, αλάτι, πιπέρι, και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. 

3. Τοποθετείτε πάλι τις μπριζόλες στη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30'-40' περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές, με πουρέ πατάτας. Βρείτε τη συνταγή για βελούδινο, σπιτικό πουρέ πατώντας εδώ

> Περισσότερες συνταγές για μπριζόλες αλλιώς με ένα κλικ εδώ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες ή στη μέση
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 500 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη (ή ντοματάκια κονσέρβας)
  • 3 φύλλα αποξηραμένα φασκόμηλο
  • 2 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι