Συνταγές |ICookGreek

Κεφτεδάκια με δύο κιμάδες – Δύο φορές νόστιμα

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις στύβετε πολύ καλά.
  2. Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ το δυόσμο, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δύο είδη κιμά και προσθέτετε το μείγμα του μπλέντερ, το ψωμί, το αυγό, το ξίδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά καιαφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Πλάθετε τους κεφτέδες.
  4. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
30'
6

Υλικά

  • κιμάς μοσχαρίσιος: 400γρ.
  • κιμάς αρνίσιος: 600γρ.
  • κρεμμύδι: 1 ξερό, ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένο
  • δυόσμος: 1/2 φλιτζάνι, ψιλοκομμένος
  • ψωμί: 2 χοντρές φέτες, χωρίς κόρα
  • γάλα: 2/3 φλιτζανιού
  • ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας
  • αυγό: 1
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη: όσο θέλετε