Συνταγές | ICookGreek

Ατέλειωτες «βούτες» - Ζεστό ντιπ με σπανάκι, αγκινάρες και φρέσκο τυρί-κρέμα

© Unsplash

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ρίχνετε σε μπολ το ψιλοκομμένο σπανάκι, τις αγκινάρες, την ξινόκρεμα*, τη μαγιονέζα και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι καγιέν ή μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύετε ξανά.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (στρογγυλό ταψάκι, πυρίμαχο 1,5 λίτρων ή τετράγωνο 20x20 εκ). Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε το μείγμα και αν χρειάζεται, ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένια απόχρωση στην επιφάνεια.
  4. Σερβίρετε το ντιπ ζεστό, συνοδεύοντάς το με λαχανικά, κρακεράκια, μπατόν σαλέ, τσιπς καλαμποκιού ή πατάτας, φρυγανισμένο ψωμί ή πιτούλες. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Unsplash
45'
4

Υλικά

  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο (ή 280 γρ. κατεψυγμένο, αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο)
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • 225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 γρ.) ξινόκρεμα (sour cream)
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 γρ.) μαγιονέζα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • Λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, για πιο πικάντικη γεύση) ή μοσχοκάρυδο