Συνταγές | ICookGreek

Χορταστικές και πεντανόστιμες - Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρείτε τα υγρά τους και τους σπόρους. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτετε το μαϊντανό και τα αυγά και τηγανίζετε μέχρι να πήξουν. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Ροδίζετε ελαφρά το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη. Βγάζετε το μπέικον και βάζετε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας προσεκτικά.
  3.  Στο μεταξύ βράζετε τις φρέσκες παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε. Ανακατεύετε τις παπαρδέλες  με το αυγό και το κρεμμύδι, το μπέικον, το σπανάκι και τις ντομάτες και τις σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκες παπαρδέλες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 3 ντοματίνια ώριμα, σφιχτά
  • μερικά φύλλα σπανάκι baby
  • 200 γρ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο  
  • ?  φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο