Συνταγές | ICookGreek

Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με άσπρη σάλτσα μανιταριών

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλατίζετε ελαφρά τα μπριζολάκια ή τα φιλέτα απ' όλες τις πλευρές. Αν χρησιμοποιήσετε ξερά μανιτάρια, τα μουσκεύετε σε χλιαρό νερό για 15'.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μπριζολάκια ή τα φιλέτα μαζί με το πιπέρι για 5'-6' από την κάθε πλευρά.
  3. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι όλα τα είδη των μανιταριών κομμένα σε φετάκια. Αν χρησιμοποιήσετε και ξερά, τα στραγγίζετε πρώτα καλά.
  4. Ρίχνετε και το κρεμμύδι και προσθέτετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την κρέμα γαλάκτος και αφήνετε να μαγειρευτούν για 7'-8'.
  5. Ξαναρίχνετε τα μπριζολάκια ή τα φιλέτα στο τηγάνι με τη σάλτσα, συνεχίζετε το ψήσιμο για 2'-3' και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και λευκά ανάμεικτα
  • 40 γρ. μανιτάρια ξερά (προαιρετικά)
  • 100ml λευκό κρασί
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπεριού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι