Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με άσπρη σάλτσα μανιταριών
Εκτέλεση
Αλατίζετε ελαφρά τα μπριζολάκια ή τα φιλέτα απ' όλες τις πλευρές. Αν χρησιμοποιήσετε ξερά μανιτάρια, τα μουσκεύετε σε χλιαρό νερό για 15'.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μπριζολάκια ή τα φιλέτα μαζί με το πιπέρι για 5'-6' από την κάθε πλευρά.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι όλα τα είδη των μανιταριών κομμένα σε φετάκια. Αν χρησιμοποιήσετε και ξερά, τα στραγγίζετε πρώτα καλά.
Ρίχνετε και το κρεμμύδι και προσθέτετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την κρέμα γαλάκτος και αφήνετε να μαγειρευτούν για 7'-8'.
Ξαναρίχνετε τα μπριζολάκια ή τα φιλέτα στο τηγάνι με τη σάλτσα, συνεχίζετε το ψήσιμο για 2'-3' και σερβίρετε.