Ζεστή και χορταστική - Πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και το σκόρδο και λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο. Προσθέτετε τις πατάτες και το σέλινο στα κρεμμύδια, ανακατεύετε για λίγα λπετά και ρίχνετε το κρασί.
Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου στα λαχανικά. Σιγοβράζετε για 25'-30'. Πολτοποιείτε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ.
Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, τους ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθούν λίγο και μετά αδειάζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτετε το γιαούρτι, αλατοπίπερο, ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια (χωρίς να αφήσετε τη σούπα να κοχλάσει) και σερβίρετε.