Συνταγές | ICookGreek

Ώρα για σνακ - Αλμυρό κέικ με πράσα, φέτα, κασέρι και μυρωδικά

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι και ανακατεύετε.
  2. Ενσωματώνετε στο μείγμα τη φέτα, το κασέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτετε το πιπέρι και τα 2/3 από το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε 2 φόρμες αλειμμένες με το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνετε να σταθούν 20’-30’. Κατόπιν ψήνετε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C -200° C για 55’-60’. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
80'
8

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα τους) ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 7 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι