Συνταγές | ICookGreek

Vegetarian λιχουδιά - Ακαταμάχητες τάρτες με τυριά και λαχανικά

©ICookGreek

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και τα ανακατεύετε χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Ρίχνετε το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα και ανακατεύετε πάλι.

2. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας προσθέτοντας λίγο νερό. Του δίνετε σχήμα μπάλας και την αφήνετε στο ψυγείο 30΄. Πλάθετε κατόπιν τη ζύμη στην αρχή με τα χέρια σας και μετά με πλάστη. Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο και καλύπτετε μ’ αυτό 6 ατομικές φόρμες για τάρτα.

3. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Σοτάρετε ελαφρά το πράσο στο βούτυρο. Προσθέτετε τα μαλακά τυριά και το μαϊντανό, ανακατεύετε και γεμίζετε τις φορμίτσες με το μείγμα.

4. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και ρίχνετε λίγη ποσότητα σε κάθε φορμίτσα. Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και ψήνετε τις τάρτες στους 180ο C, 20΄-25΄ μέχρις ότου ροδίσουν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
60'
6

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό τμήμα του) κομμένο σε ροδέλες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα μαλακά τυριά τριμμένα (ένταμ, γκούντα, κασέρι)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • πιπέρι