Συνταγές | ICookGreek

Βελουτέ λαχανικών με μπλε τυρί

©ICookGreek

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε πρώτα το ζωμό λαχανικών ως εξής: Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, σέλινο) και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνετε και το φύλλο δάφνης μαζί με 1,5 λίτρο νερό και το πιπέρι. Τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρού κατά το 1/3.

2. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Την αφήνετε πάνω στη σβησμένη εστία για 15’. Φιλτράρετε το μείγμα της κατσαρόλας από σήτα και ο ζωμός είναι έτοιμος (περίπου 1 λίτρο) για να τον χρησιμοποιήσετε στη σούπα.

3. Για να φτιάξετε τη σούπα, βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το λάδι μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά, προσθέτετε τα πράσα, τις πατάτες και τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε μέχρι να σοταριστούν. Αφού τελειώσετε το σοτάρισμα, σβήνετε το μείγμα με το λευκό κρασί.

4. Προσθέτετε και το ζωμό λαχανικών που ετοιμάσατε στα βήματα 1 και 2 και αφού ρίξετε αλάτι (λίγο) και πιπέρι, τα αφήνετε όλα να σιγοβράσουν για 30’ - 35’. Πολτοποιείτε τη σούπα των λαχανικών στο μπλέντερ και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το μπλε τυρι λιωμένο με πιρούνι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Τη σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
75'
4

Υλικά

  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 50ml κρασί λευκό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200ml κρέμα γάλακτος 15%
  • 80 γρ. μπλε τυρί
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το ζωμό λαχανικών

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο, το άσπρο τμήμα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης