Συνταγές | ICookGreek

Κοτοπιτάκια-μούρλια με μανιτάρια, τυριά και κρεμμύδια

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25x35 εκ. και στρώνετε τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Πάνω τους τοποθετείτε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και τα κρεμμύδια. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα. Κατόπιν αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκαλα και ψιλοκόβετε τη σάρκα του.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
  3. Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τα κρεμμύδια μαζί με το ψαχνό του κοτόπουλου. Προσθέτετε το μαϊντανό, τα μανιτάρια, τη γραβιέρα, τη φέτα και τέλος τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
  4. Κόβετε κάθε φύλλο ζύμης σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε στο κέντρο κάθε τετραγώνου αρκετή γέμιση. Κλείνετε τα δεματάκια στρέφοντας ελαφρά το φύλλο και τα τοποθετείτε σε ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαυροκούκι και τα ψήνετε στους 180 - 190 °C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
120'
8

Υλικά

  • 8 χωριάτικα φύλλα
  • 1 κοτόπουλο
  • 5 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαυροκούκι ή μαύρο σουσάμι