Συνταγές |ICookGreek

Ελαφριά κουζίνα - Σαλάτα με κοτόπουλο και καρύδια

©ICookGreek

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα σαλατικά, τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβετε. Βράζετε σε λίγο νερό (ποσάρετε) τα φιλέτα κοτόπουλου για 20΄-25' και τα στραγγίζετε. Τα κόβετε σε λωρίδες.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα σαλατικά, το κοτόπουλο, το σέλερι και τα αγγουράκια. Τα ανακατεύετε με κουτάλι. Πασπαλίζετε τη σαλάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή το εστραγκόν).
3. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα τη στιγμή που θα τη σερβίρετε. Ολοκληρώνετε τη διακόσμηση της σαλάτας με τα καρύδια και τα μαρουλόφυλλα.

Δείτε επίσης: Τι είναι το εστραγκόν ή δρακόντειο

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
35'
6

Υλικά

• 1 μέτριο μαρούλι ή σαλάτα (λαχανικό) ή φύλλα από σπανάκι και ρόκα
• 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο
• 400 γρ. σέλερι κομμένο σε κυβάκια
• 2 αγγουράκια κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ή εστραγκόν
ψιλοκομμένο
• 1/4 του φλιτζανιού καρύδια χοντροκομμένα

Για τη σάλτσα

• 3/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
• 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
• αλάτι και άσπρο πιπέρι