Συνταγές | ICookGreek

Καιρό έχουμε να φτιάξουμε μια παραδοσιακή φασολάδα

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (1 ώρα περίπου). Τα στραγγίζετε και ξεπλένετε την κατσαρόλα.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδια και τα καρότα για 3’. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το σέλινο.
  3. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνετε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Αφαιρείτε στο τέλος την καυτερή πιπερίτσα και σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
65'
4

Υλικά

  • φασόλια ξερά: 500 γρ.
  • καρότα: 3, κομμένα σε ροδέλες χοντρές
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • σέλινο: 3 κλωνάρια
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
  • καυτερή πιπερίτσα: 1 προαιρετικά