Συνταγές | ICookGreek

Επιδόρπιο στο ποτήρι - Μους με γιαούρτι και μέλι

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι διαλύετε τη ζελατίνη με 2 κουταλιές νερό. Ρίχνετε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το λικέρ. Δουλεύετε καλά τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε τη ζελατίνη και το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  2. Μεταφέρετε την κρέμα σε 6 ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να παγώσει και να στερεοποιηθεί. Γαρνίρετε με φουντούκια ή αμύγδαλα καραμελωμένα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
20'
6

Υλικά

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
  • 120 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι λικέρ Amareto
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι χλιαρό
  • φουντούκια ή αμύγδαλα καραμελωμένα για το γαρνίρισμα