Συνταγές | Ποιος να αντισταθεί σε αυτή τη λιχουδιά με την τραγανή σπιτική ζύμη;

Αρέσουν στα παιδιά - Τηγανητά κασεροπιτάκια με ζαμπόν

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήνετε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγετε σε λεπτά στρογγυλά δισκάκια.
  3. Απλώνετε στη μισή επιφάνεια του κάθε δίσκου λίγη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε το κασέρι, το ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη ή βασιλικό.
  4. Κλείνετε τα πιτάκια διπλώνοντας τη ζύμη στη μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι.
  5. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα ή βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τα σερβίρετε ζεστά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
120'
4

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους, 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • ρίγανη και βασιλικό (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα