Συνταγές | ICookGreek

Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

© ICookGreek.Com

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Tις βγάζετε από την κατσαρόλα.

2. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε 6’-7’ και προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματάκια κονσέρβας. Ανακατεύετε 1’-2’.

3. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, το εστραγκόν, τα λιαστά ντοματάκια και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε το φαγητό τουλάχιστον 1 ώρα. Το συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek.Com
80'
4

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.200 γρ. κομμένο σε μερίδες
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πουρές έτοιμος ή σπιτικός για το σερβίρισμα