Συνταγές | ICookGreek

Ψάρι φέτα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και πατάτες

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, αν χρειάζεται, και πλένετε τις φέτες του ψαριού. Τις αλατίζετε, τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, τις βάζετε στο ταψί και τις πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο.
  2. Τοποθετείτε τις πατάτες ανάμεσα από τις φέτες του ψαριού. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
  3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αραιώνετε τον πολτό ντομάταςμε λίγο νερό, τον προσθέτετε στα κρεμμύδια, ρίχνετε και τον κύβο λαχανικών αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα για 25’ - 30’. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας τις φέτες του ψαριού και τις πατάτες. Ψήνετε το φαγητό στους 200 °C για 40'.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
70'
6

Υλικά

  • 1,5 κιλό ψάρι σε φέτες (συναγρίδα, σφυρίδα, μαγιάτικο κ.λπ.)
  • 400 γρ. ντομάτα πολτός
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι