Συνταγές | ICookGreek

Καλοκαιρινό τραπέζι - Ταλιατέλες με κολοκυθάκια, σάλτσα τυριού και προσούτο

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ή σε λωρίδες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τους κολοκυθοανθούς (αν έχουν τα κολοκυθάκια).
  2. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια 5’-6΄. Προσθέτετε κατόπιν τους κολοκυθοανθούς, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το προσούτο σοτάροντας 1΄ ακόμη.
  3. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και κρατάτε τρεις κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  4. Σε μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύετε το υπόλοιπο βούτυρο με το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσατε.
  5. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας 1΄-2΄. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του τυριού και το μείγμα με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως με επιπλέον φλούδες τυριού, αν θέλετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 500 γρ. κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γρ. προσούτο χοντροκομμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο