Καλοκαιρινό τραπέζι - Ταλιατέλες με κολοκυθάκια, σάλτσα τυριού και προσούτο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ή σε λωρίδες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τους κολοκυθοανθούς (αν έχουν τα κολοκυθάκια).
Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια 5’-6΄. Προσθέτετε κατόπιν τους κολοκυθοανθούς, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το προσούτο σοτάροντας 1΄ ακόμη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και κρατάτε τρεις κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σε μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύετε το υπόλοιπο βούτυρο με το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσατε.
Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας 1΄-2΄. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του τυριού και το μείγμα με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως με επιπλέον φλούδες τυριού, αν θέλετε.