Εύκολο ορεκτικό - Ταρτούλες με ντομάτες και καπνιστό τόνο ή σκουμπρί
Εκτέλεση
1. Απλώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και κόβετε 6 στρογγυλούς δίσκους των 8-10 εκ. Κόβετε λωρίδες από τα περισσεύματα της ζύμης και τις κολλάτε επάνω στην περιφέρεια των δίσκων με λίγο νερό για να σχηματίσετε θήκες. Τοποθετείτε τις θήκες της σφολιάτας σε ταψί σε αρκετή απόσταση τη μία από την άλλη.
2. Βάζετε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια για λίγο σε σουρωτήρι. Κατόπιν τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τις ελιές. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες της σφολιάτας.
3. Περιχύνετε τις τάρτες με λάδι και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C 15΄-18΄ και σερβίρετε, αφού τις γαρνίρετε με τα κομμάτια του ψαριού και φυλλαράκια βασιλικού.