Για δροσερό, λευκό κρασί - Τάρτα με κολοκυθάκια, μανούρι και γραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις δύο άκρες, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για τάρτες και στρώνετε τη ζύμη κουρού. Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τη βάζετε στο ψυγείο.
Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζετε το μανούρι.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια (και τους ανθούς χοντροκομμένους) με το πράσο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά 5'-6'. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια, προσθέτετε τα τυρία και το μυρωδικό και ανακατεύετε.
Βγάζετε την ταρτιέρα από το ψυγείο και αδειάζετε τη γέμιση πάνω από την κουρού. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσει για 40' περίπου.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
50'
6
Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού
4 κολοκυθάκια μέτρια (αν είναι και η εποχή, και με τους ανθούς)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
4 αυγά
350 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. μανούρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος