Συνταγές | ICookGreek

Σολομός με μυρωδικά ψημένος στο αλάτι - Κρατάει όλη τη γεύση και τη ζουμεράδα

ICookGreek.Com

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του σολομού καλά με χαρτί κουζίνας, τοποθετείτε το ένα φιλέτο σε επίπεδη επιφάνεια και απλώνετε πάνω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Καλύπτετε με το δεύτερο φιλέτο.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250° C. Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλάτι, το 1 ασπράδι χτυπημένο και το νερό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε μια στρώση από το μίγμα του αλατιού περίπου 3 εκ. πάχος πάνω στο χαρτί. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι και το σκεπάζετε με ροδέλες από 2 λεμόνια. Αλείφετε την επιφάνεια με το δεύτερο ασπράδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  4. Καλύπτετε το σολομό με το υπόλοιπο μείγμα αλατιού. Ψήνετε στο φούρνο για 30'-40'. Αφήνετε μισάνοικτη την πόρτα του φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Βγάζετε το ψάρι από το φούρνο και σπάτε με ένα σφυράκι την κρούστα.
  5. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό του τρίτου λεμονιού, περιχύνετε το σολομό και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ICookGreek.Com
60'
6

Υλικά

2 μεγάλα φιλέτα σολομού καθαρισμένα από την πέτσα (περίπου 1,5 κιλό)
1 φλιτζάνι αρωματικά (μαϊντανός άνηθο, βασιλικός) πλυμένα και ψιλοκομμένα
2,5 κιλά αλάτι
2 ασπράδια αυγών
150-200 ml νερό
5 κουταλιές λάδι
3 λεμόνια