Συνταγές | ICookGreek

Οσπριάδα σαλάτα με ντοματίνια και πιπεριές φουλ σε βιταμίνες και αρώματα

© Χριστίνα Τσαμουρά

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα όσπρια στο νερό να μουσκεύουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράζουν. Πέτατε στο πρώτο δεκάλεπτο το νερό του βρασμού και συμπληρώνετε καθαρό νερό στην κατσαρόλα. Βράζετε την οσπριάδα με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης για 45'-50' ξαφρίζοντας στο πρώτο δεκάλεπτο με τέταρτο τον αφρό που ενδεχομένως σχηματιστεί.
  2. Σουρώνετε τα όσπρια, πετάτε τη δάφνη και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια, την κάππαρη, την πιπεριά και αλλατοπίπερο. Ανακατεύετε.
  3. Χτυπάτε σε βαζάκι που κλείνει καλά ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, δοκιμάζετε αν το θέλετε πιο όξινο, πιο γλυκό κ.λπ. και περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή την οσπριοσαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tip. Αντί για ντοματίνια και πιπεριές, μπορείτε στην οσπριοσαλάτα να προσθέσετε τόνο κοσέρβα ή καπνιστό σολομό και πέστροφα. Μπορείτε ακόμη να την καταναλώσετε σκέτη, μόνο με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ντρέσινγκ. Είναι τέλεια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Χριστίνα Τσαμουρά
60'
4

Υλικά

  • 250 γρ. οσπριάδα (διάφορα όσπρια ανακατεμένα που θα βρείτε συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα, σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανος
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • ο χυμός 1/2 πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/6 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι