Για vegetarians και όχι μόνο - Μακαρονάδα με μελιτζάνες και ντοματάκια

ΠΗΓΗ: ICookGreek

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20’, ώστε να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον κύβο και αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν δυο βράσεις ρίχνετε στη σάλτσα τις τηγανισμένες μελιτζάνες.
  • Σιγοβράζετε τη σάλτσα 20’ περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. 
  • Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζετε με το τυρί. Γαρνίρετε με λίγο βασιλικό ή μαϊντανό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ΠΗΓΗ: ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • μελιτζάνες: 2 κομμένες σε φέτες ή κύβους
  • χοντρό αλάτι: για το ξεπίκρισμα
  • χοντρά μακαρόνια, μπαβέτε ή σπαγγέτι: 500 γρ.
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • μανιτάρια: 100 γρ., ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • κύβος λαχανικών: 1
  • ψιλοκομμένα ντοματάκια: 400 γρ.
  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι: 200 γρ., τριμμένο
  • μαϊντανός ή βασιλικός: για το γαρνίρισμα
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο