Συνταγές | ICookGreek

Κυρίως πιάτο - Μπριζόλες με σάλτσα κόκκινη πιπεριάς

ΠΗΓΗ: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με σχετικά ψηλά τοιχώματα ή κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες κι απ' τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη. 
  2. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο ίδιο λάδι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν.
  3. Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο σκεύος, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το αλκοολούχο.
  4. Προσθέτετε νερό να μισοκαλύπτει τα υλικά και σιγοψήνετε μέχρι να απορροφηθεί και να μείνουν οι μπριζόλες με τη σάλτσα τους. 
  5. Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης, ανακατεύετε και σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα τους συνοδεύοντας, αν θέλετε, με λευκό τυρί, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ΠΗΓΗ: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (απ' το βάζο) κομμένη σε καρεδάκια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια