Αρακάς κοκκινιστός με πιπεριές, κοτόπουλο και τυρί cottage
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο και τον αρακά συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί και κλείνετε για μερικά δευτερόλεπτα το κάπάκι μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Ρίχνετε τον πελτέ πιέζοντας με το κουτάλι στον καυτό πάτο και ανακατεύοντα να διαλυθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.
- Μαγειρεύετε για 25'-30', ελέγχοντας στα μισά μήπως θέλει λίγο ακόμη νεράκι, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει όση σαλτσούλα θέλετε.
- Μοιράζετε τον κοκκινιστό αρακά σε πιάτα μαζί με μία κουταλιά από τυρί cottage.
Tip. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ωμά φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε φέτες. Μπορείτε να συνοδεύσετε και με γιαούρτι ή φέτα.