Συνταγές | ICookGreek

Πράσινη κουζίνα - Πολύχρωμο ρύζι με ψητά λαχανικά και φέτα

Πηγή: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο κεραμικό σκεύος. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε να επικαλυφθούν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30' γυρίζοντας προς το τέλος τον διακόπτη στο γκριλ να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Ετοιμάζετε το ρύζι ρίχνοντάς το σε αλατισμένο ζωμό (ή νερό) που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του (συνήθως θέλει 10' με 12').
  3. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδι ή βούτυρο και το αφήνετε να ηρεμήσει από το βρασμό.
  4. Το αναδεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι και ρίχνετε μέσα τα ψητά λαχανικά χωρίς να τα στραγγίζετε. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, τη φέτα, τις ελιές και τον μαϊντανό ή το δυόσμο. Ανακατεύετε να μοιραστούν τα υλικά και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Πηγή: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 3-4 φλιτζάνια λαχανικά, κομμένα σε κύβους ή ροδέλες (κολοκυθάκια, πολύχρωμες πιπεριές, μελιτζάνες)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 8-10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, δυόσμο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο