Πράσινη κουζίνα - Πολύχρωμο ρύζι με ψητά λαχανικά και φέτα
Εκτέλεση
-
Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο κεραμικό σκεύος. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε να επικαλυφθούν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30' γυρίζοντας προς το τέλος τον διακόπτη στο γκριλ να ροδίσουν ελαφρά.
-
Ετοιμάζετε το ρύζι ρίχνοντάς το σε αλατισμένο ζωμό (ή νερό) που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του (συνήθως θέλει 10' με 12').
-
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδι ή βούτυρο και το αφήνετε να ηρεμήσει από το βρασμό.
-
Το αναδεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι και ρίχνετε μέσα τα ψητά λαχανικά χωρίς να τα στραγγίζετε. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, τη φέτα, τις ελιές και τον μαϊντανό ή το δυόσμο. Ανακατεύετε να μοιραστούν τα υλικά και σερβίρετε.
Tip. Εκτός από φέτα στο ρύζι αυτό μπορείτε να προσθέσετε ανθότυρο, γιδοτύρι, κατσικίσιο τυρό αλλά και cottage cheese.