Παραδοσιακή κουζίνα - Φασολάκια πράσινα με ντομάτα και φέτα
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, τα καθαρίζετε αφαιρώντας τις ίνες τους, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
- Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα, τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και κατόπιν τα φασολάκια.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον κύβο (προαιρετικά) και τη ζάχαρη. Φροντίζετε το νερό να μισοσκεπάζει τα φασολάκια.
- Μαγειρεύετε 40΄ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Αλατοπιπερώνετε πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε τα φασολάκια στα πιάτα και πασπαλίζετε με φέτα.
Tip. Τα φασολάκια, όπως και όλα τα λαδερά, τρώγονται θαυμάσια και κρύα.