Για γεύμα ή δείπνο - Σολομός με σπανάκι, ντοματίνια και τυρί-κρέμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζετε ελαφρά τον σολομό και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο, σκουπίζετε το τηγάνι και ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε το σκόρδο χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει, προσθέτετε τα ντοματίνια, το σπανάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βάζετε το μείγμα με το σπανάκι σε πυρίμαχο σκεύος, ακουμπάτε επάνω τα φιλέτα σολομού και ψήνετε στο γκριλ για 5'-8', μέχρι να γίνει ο σολομός.