Συνταγές | ICookGreek

Cookies με ταχίνι - Πανεύκολα μπισκότα για τον καφέ ή το τσάι

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο ή τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν (2'-3'). Προσθέτετε το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα του αλευριού κατά δόσεις ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.
  4. Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Παίρνετε γεμάτες κουταλιές της σούπας ζύμη και τις τοποθετείτε στο χαρτί με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν για 13'-14'.
  5. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά, ώστε να σφίξουν, πριν τα σερβίρετε.
Tip. Βγαίνουν περίπου 24 μπισκότα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
45'
6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3/4 του φλιτζανιού ταχίνι