Συνταγές | ICookGreek

Γλυκό Σαββατοκύριακο - Φανταστική τούρτα με σοκολατένιο κέικ, φράουλες και κρέμα

ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C. Βουτυρώνετε ελαφρά δύο ταψάκια διαμ. 26 εκ (αν δεν έχετε δύο ρίχνετε το μείγμα σε 1 και όταν ψηθεί, το κόβετε οριζόντια στη μέση). 
  2. Ζεσταίνετε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  3. Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, την εσάνς βανίλιας και τέλος κατά μικρές ποσότητες, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρις ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες και λείο.
  4. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και ψήνετε 25΄. Αφήνετε τα δύο κέικ να κρυώσουν και τα ξεφορμάρετε.
  5. Μουσκεύετε τα φύλλα της ζελατίνης για να μαλακώσουν, τα στύβετε καλά και τα διαλύετε σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει το κονιάκ.
  6. Ετοιμάζετε την κρέμα για τη διακόσμηση των κέικ ως εξής: Φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη. Απλώνετε την κρέμα πάνω στα δύο κέικ και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρετε αφού γαρνίρετε με τις φράουλες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 75 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 175 γρ, βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150ml κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

  • 1 φάκελος σαντιγί σε σκόνη και το γάλα που υποδεικνύει η συσκευασία ή 300ml κρέμα γάλακτος χτυπημένα σε σφιχτή σαντιγί
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 300 γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση