Μύδια τηγανητά σε κουρκούτι - Νηστίσιμος, θαλασσινός μεζές που ξετρελαίνει
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ελάχιστο αλάτι γιατί συνήθως τα μύδια έχουν ικανοποιητική αλμύρα. Ρίχνετε την μπίρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να φτιάξετε έναν χυλό.
- Περνάτε τα μύδια ένα ένα από το χυλό και τα ρίχνετε κατά δόσεις σε καυτό λάδι στο τηγάνι, έτσι ώστε να μην ακουμπούν το ένα το άλλο.
- Βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα μόλις χρυσίσουν (δεν παίρνει παραπάνω από λίγα λεπτά) και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν σερβίρετε.
Tip. Σερβίρετε τα τηγανητά μύδια σκέτα, με σπιτική ταραμοσαλάτα που θα βρείτε εδώ ή με σπιτική σκορδαλιά που θα βρείτε εδώ.