-
Ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 1/4 φλιτζανιού αλεύρι και το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε το μείγμα 15 λεπτά, μέχρι να να σχηματισθούν φουσκαλίτσες.
-
Σε άλλο μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι, κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
-
Ζυμώνετε το μείγμα όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη απαλή που δεν κολλάει. Της δίνετε σχήμα μπάλας, τη βάζετε σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζετε και την αφήνετε 1 ώρα.
-
Ξαναζυμώνετε μερικά λεπτά και χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη. Τους δίνετε σχήμα καρβελιού και στη συνέχεια με τον πλάστη ή τα χέρια την ανοίγετε να πλατύνει πολύ (έως 0,5 εκ. πάχος) και να πάρει το γνωστό οβάλ σχήμα της λαγάνας.
-
Βάζετε τις λαγάνες σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφετε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Πιέζετε τις λαγάνες με τα ακροδάχτυλα να κάνετε τις χαρακτηριστικές λακκουβίτσες.
-
Ψήνετε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200°C για 20'-25' ή μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που σας αρέσει.