Συνταγές | ICookGreek

Παστός μπακαλιάρος τηγανητός σε τραγανό κουρκούτι μπίρας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο τουλάχιστον 24 ώρες πριν τον μαγειρέψετε. Ακόμη καλύτερα 48. Δείτε πώς ξαλμυρίζεται ο μπακαλιάρος πατώντας εδώ.
  2. Τον βγάζετε από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς.
  3. Ετοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνουν λείο και πηχτό μείγμα (χυλός). Βυθίζετε στο μείγμα αυτό ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα.
  5. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα, την οποία έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το λάδι του.
  6. Κατόπιν τον σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τον, αν θέλετε, με σκορδαλιά.

Tip. Συνοδέψτε τον τηγανητό μπακαλιάρο με ουζάκι ή μια καλή ρετσίνα της νέας εποχής.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • μπακαλιάρος: 2-3 φιλέτα ολόκληρα ή σε κομμάτια
  • αλεύρι: 2 φλιτζάνια
  • μπίρα: 1 φλιτζάνι
  • σόδα: 1/2 κουταλάκι
  • ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα