Συνταγή του Σαββατοκύριακου - Λαζάνια με κόκκινη σάλτσα, σπανάκι και τυριά

Εικόνα: Pexels

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι και τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί και αυτό.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί, προσθέτετε το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτε τη μίση κρέμα γάλακτος, τη φέτα και το μισό κεφαλοτύρι και ανακατεύετε.
  3. Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω απλώνετε μείγμα με σπανάκι.Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ανακατεύετε την υπόλοιπη κρέμα με το 1 αυγό και περιχύνετε το φαγητό. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’, μέχρι το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pexels
60'
4

Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ντοματάκι τυποιημένο αποφλοιωμένο με τους χυμούς του
  • 100ml κρασί
  • 3 πράσα, καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο