Εύκολο και με λίγα υλικά - Κοτόπουλο κρασάτο με ελιές

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε κατόπιν τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και σοτάρετε άλλα 2΄. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3΄-4΄ ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε χλιαρό νερό να μισοσκεπάζει το πουλερικό.
  3. Όταν το υγρό σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε τις ελιές καθαρισμένες και μαγειρεύετε 5΄-10' ακόμη. Γαρνίρετε με μαϊντανό. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1½ κιλό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 20 ελιές Καλαμών
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι