Συνταγές | ICookGreek

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό; Μακαρόνια με κιμά!

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τα υγρά και τους σπόρους και την ψιλοκόβετε.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε το σκόρδο,  τα κρεμμύδια, το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας και τη φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
  4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα του κιμά και τυρί.
Συνταγή για τη λατρεμένη των πιτσιρικιών και μία από τις πιο δημοφιλείς μακαρονάδες στην Ελλάδα. Ταλιατέλες με σάλτσα από κιμά και λαχανικά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
45'
4

Υλικά

  • μοσχαρίσιος κιμάς: 500 γρ.
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
  • καρότο: 1 ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • κρασί κόκιννο: 1/2 φλιτζάνι ξηρό
  • φρέσκια ντομάτα: 1 μεγάλη ώριμη
  • ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ψιλοκομμένα
  • σπαγγέτι: 500 γρ.
  • κεφαλοτύρι: 200 γρ. φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη