Συνταγές | ICookGreek

Χυλοπίτες και κεφτεδάκια πανέ γεμιστά με φέτα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το μαϊντανό, το καρότο και το κρεμμύδι 5’.
  2. Αναμειγνύετε ζυμώνοντας τα δυο είδη κιμάδων με το σκόρδο, το μείγμα του κρεμμυδιού, το ψωμί, το λάδι και το αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Πλάθετε το μείγμα σε 24 κεφτεδάκια και τοποθετείτε μέσα σε κάθε κεφτεδάκι από ένα κυβάκι φέτα. Τα περνάτε κατόπιν από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 750 γρ. μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100-120 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 75 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τον κιμά
  • 400 γρ. χυλοπίτες ή ταλιατέλες βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο βούτυρο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα