Ελαφρύ γεύμα - Μακαρονοσαλάτα με ψητές πιπεριές και ξινομυζήθρα
Εκτέλεση
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις αλείφετε με λάδι. Τις τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσουν οι φλούδες τους στους 200° - 220° C. Κατόπιν βάζετε τις πιπεριές σε διάφανη πλαστική σακούλα και τις αφήνετε να ιδρώσουν. Αφαιρείτε τις φλούδες τους και τις κόβετε σε καρεδάκια.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε σε σαλατιέρα και προσθέτετε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αγγουράκι, το θυμάρι και το τυρί κομμένο σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
4
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά με χοντρό σχήμα (φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι)