Συνταγές | ICookGreek

Ελαφρύ γεύμα - Μακαρονοσαλάτα με ψητές πιπεριές και ξινομυζήθρα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις αλείφετε με λάδι. Τις τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσουν οι φλούδες τους στους 200° - 220° C. Κατόπιν βάζετε τις πιπεριές σε διάφανη πλαστική σακούλα και τις αφήνετε να ιδρώσουν. Αφαιρείτε τις φλούδες τους και τις κόβετε σε καρεδάκια.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε σε σαλατιέρα και προσθέτετε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αγγουράκι, το θυμάρι και το τυρί κομμένο σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  3. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά με χοντρό σχήμα (φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι)
  • 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. μυζήθρα κρητική (ξινομυζήθρα) ή ανθότυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο