Vegetarian νοστιμιά - Μοβ ριζότο με παντζάρια, κουνουπίδι και καβουρντισμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε με 1 κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι για περίπου 2-3 ??λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας γρήγορα για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να γίνεται διαφανές.
Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε το τριμμένο παντζάρι και ρίχνετε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, φλιτζάνι το φλιτζάνι, ανακατεύοντας πάντα και περιμένοντας να απορροφηθεί το υγρό πριν προσθέσετε το νέο. Χρησιμοποιείτε το 5ο φλιτζάνι μόνο στην περίπτωση που το ρύζι χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο για να γίνει βάσει των οδηγιών της συσκευασίας του.
Όταν αποκτήσει τη χυλωμένη υφή που θέλετε, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με το κουνουπίδι και τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
4
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι arborio ή carnaroli
4-5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ζεστός
2 παντζάρια ωμά, τριμμένα στον τρίφτη
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
Μπουκετάκια μπρόκουλου ψημένα με λίγο λάδι και αλατοπίπερο στο γκριλ ή ατμισμένα
Καβουρντισμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας (φουντούκια, κουκουνάρι, αμύγδαλα) ή σπόροι ωμοί